Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی عضو وابسته دانشگاه استرالیای جنوبی گفت: یکی از چالش‌هایی که در دنیا برای اطلاعات مکانی در ارتباط با حوادث غیر مترقبه وجود دارد این است که پروتکل‌هایی برای اخذ داده‌های اطلاعات مکانی برای ساپورت اطلاعات وجود ندارد در این زمینه برخی از کشورها همچون استرالیا و آمریکا پیشرفت کردند.

علی فرقانی در همایش ملی «علم اطلاعات جغرافیایی (GIScience): بنیادها و کاربردهای بین رشته‌ای» که در تالار شریعتی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: یکی از کاربردهای اطلاعات مکانی یا GISدر حوزه مدیریت حوادث غیر مترقبه از جمله زلزله، طوفان، خشک‌سالی، سیلاب، بیماری شناسی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

. است.

وی افزود: استفاده از اطلاعات مکانی یا GIS در حوزه مدیریت حوادث غیر مترقبه از سال 2003 تا 2015 در استرالیا انجام شد. در همان زمان یک مرکز با همکاری اداره هواشناسی و حوادث مترقبه در استرالیا تاسیس شد.

عضو وابسته دانشگاه استرالیای جنوبی، بیان کرد: علت علاقه‌مندی به کاربرد اطلاعات مکانی این است که حوادث غیر مترقبه همچون آتش‌سوزی جنگل‌ها، سیلاب، طوفان‌ها و زلزله در استرالیا زیاد رخ می‌دهد؛ بنابراین ما با استفاده از قدرت اطلاعات مکانی می‌توانیم تا حدودی مخاطرات این حوادث را کاهش دهیم.

فرقانی خاطرنشان کرد: چالش‌هایی که در دنیا برای اطلاعات مکانی در ارتباط با حوادث غیر مترقبه وجود دارد این است که پروتکل‌هایی برای اخذ داده‌های اطلاعات مکانی برای ساپورت اطلاعات وجود ندارد. در این زمینه برخی از کشورها همچون استرالیا و آمریکا پیشرفت کردند.

وی اضافه کرد: ما باید برای پوشش، جمع‌آوری و آنالیز اطلاعات مکانی سرمایه‌گذاری کنیم تا سیستم‌های عملیاتی و کارگاهی را ایجاد کنیم. همچنین از سیستم‌های موجود نیز استفاده کنیم؛ به عنوان مثال یک سیستم وجود دارد که می‌تواند تمام آتش‌سوزی‌های دنیا را اطلاع‌رسانی کند.

عضو وابسته دانشگاه استرالیای جنوبی، تصریح کرد: برای اینکه دیتا را به اطلاعات و دانش تبدیل کنیم باید از ظرفیت سیاست‌مداران، مدیا و مردم استفاده کنیم.

در ادامه این همایش بختیار فیضی‌زاده، عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز، اظهار کرد: سنجش از راه دور یک علم است و اصطلاحی است که در تمام دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. همه ما از اپلیکیشن‌هایی استفاده می‌کنیم که ارتباط زیادی با اطلاعات مکانی دارد.

وی افزود: در حال حاضر نسل جدید از داده‌ها در اطلاعات مکانی یا GIS ایجاد شده است. در ایران تراکنش‌های مالی زیادی رخ می‌دهد که بر پایه اطلاعات مکانی است. اکنون به سیستم‌های پیش‌بینی مخاطرات طبیعی دسترسی داریم و می‌توانیم از اطلاعات آن استفاده کنیم و کارهایی که در این راستا انجام می‌شود، به توسعه اطلاعات مکانی یا GIS کمک می‌کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز، تصریح کرد: در حال حاضر نقشه راه درستی برای استفاده از اطلاعات مکانی یا GIS در مسائل کشور وجود ندارد. برای اینکه GIS را نتیجه‌ده کنیم باید ساختارهایی برای آن ایجاد شود و متخصصان آن باید تربیت شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۶۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصادف ۱۷۱ خودرو در سه روز گذشته در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی سرهنگ حبیب آبراهه در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد: تصادفات سه روز گذشته استان شامل ۱۱۴ فقره تصادف خسارتی و ۵۷ فقره تصادف جرحی بود.

رئیس پلیس راه آذربایجان شرقی افزود: در ۷۲ گذشته ۱۷۱ فقره تصادف رانندگی در جاده‌های استان روی داد که موجب جان باختن چهار نفر و مصدومیت ۸۵ نفر شد.

وی با اشاره به نقش راننده، خودرو و جاده در وقوع تصادفات رانندگی، اظهار کرد: بیشترین علت تصادفات مربوط به بی احتیاطی، سرعت و سبقت غیرمجاز و کم توجهی و خواب آلودگی راننده است.

آبراهه در کنار عامل انسانی به نقش خودرو در وقوع حوادث رانندگی اشاره کرد و گفت: ۱۳ اردیبهشت در سانحه رانندگی در جاده شبستر - صوفیان، ترکیدگی تایر خودرو سوزوکی علت اصلی حادثه بود.

وی بر ضرورت کنترل سلامت و ایمنی خودرو قبل از سفر‌های برون شهری تاکید کرد: کم توجهی به این موارد حوادث غیر قابل جبرانی در پی دارد.

وی همچنین بر نقش جاده، گاردیل، خطوط و روشنایی جاده در حوادث رانندگی اشاره و اظهار کرد: وقوع پدیده‌های جوی همچون باران و برف هم بر ضرورت دقت بیشتر در رانندگی و رعایت سرعت مطمئنه می‌افزاید.

رئیس پلیس راه آذربایجان شرقی در پایان با اشاره به نامناسب بودن آسفالت برخی محور‌های استان همچون اتوبان تبریز - زنجان اظهار امیدواری کرد: با دستور وزیر راه و شهرسازی در جهت ساماندهی و هموارسازی این آزاد راه تسریع شود.

دیگر خبرها

  • ضرورت مراقبت پیوسته از زیرساخت‌های صنعت گاز
  • افزایش پایگاه های امدادی هلال احمر در سمنان
  • بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران
  • فوت ۴ نفر بر اثر اصابت صاعقه در سال ۱۴۰۳
  • کاهش ۳۳ درصدی حوادث گازی در ایلام
  • طرح تل‌آویو برای تبدیل غزه به مکانی غیرقابل سکونت
  • فوت ۳۹ نفر در حوادث جوی از ابتدای سال تا ۱۵ اردیبهشت
  • پلیس مانع گسترش آتش کامیون شد
  • تصادف ۱۷۱ خودرو در سه روز گذشته در آذربایجان شرقی
  • جریمه 200 میلیون دلاری بزر‌گترین اپراتور بی‌سیم آمریکا به دلیل فروش اطلاعات کاربران