Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا رئیسی روز سه شنبه درباره سیل در استانهای جنوبی و شرقی کشور افزود: حادثه سیل در جنوب کشور اکنون حداقل سه استان سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان را درگیر کرده است. دهها روستا در معرض سیل قرار گرفته و احتمال دارد با یک بارندگی دیگر استانهای دیگری مثل خوزستان نیز دوباره درگیر سیل شوند. 

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت برای سیل زدگان نیز گفت: اکنون تیم های واکنش سریع بهداشت شامل تیم های بهداشت محیط، مدیریت بیماری ها و مراقبت از مادران باردار و سالمندان در مناطق سیل زده مستقر هستند و اقدامات لازم برای ایمنی آب و نظارت بر توزیع آب و کلرزنی آب انجام می شود، مراقبت از مادران باردار و آموزش مردم برای پیشگیری از بیماری ها انجام می شود و تیم های بهداشتی در کمپ هایی که مردم سیل زده اسکان داده شده اند، حضور دارند و علاوه بر کلرزنی آب، اقلام بهداشتی از جمله شیرخشک توزیع می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: واکسیناسیون اطفال نیز در مناطق سیل زده طبق برنامه واکسیناسیون در حال انجام است تا واکسیناسیون اطفال در این مناطق عقب نیافتد.

معاون بهداشت گفت: مشکلی که اکنون جای نگرانی دارد این است که هوا سرد است و با توجه به اینکه هنوز مساله آنفلوانزا در کشور وجود دارد. وزارت بهداشت گروه های پر خطر شامل زنان باردار، سالمندان بالای ۶۰ سال و بیماران قلبی و کلیوی را به صورت رایگان تحت پوشش واکسن آنفلوانزا قرار می دهد.

رئیسی افزود: دهها روستا اکنون زیر آب رفته و تعداد زیادی از مردم این روستاها اکنون یا خانه خود را از دست داده اند یا راه ارتباطی آنها قطع شده است. مشکل دیگر تلف شدن تعداد زیادی از طیور و دام های روستاییان است.کار جمع آوری و گندزدایی لاشه حیوانات به صورت روزانه انجام می شود. هیج یک از خانه های بهداشت تعطیل نشده اند و علاوه بر فعالیت همه خانه های بهداشت، تیمهای سیار بهداشتی بیشتری در این مناطق فعال شده اند.

۲۰ هزار نفر بی خانمان شدند

وی ادامه داد: بیش از ۲۰ هزار نفر در روستاهای استان سیستان و بلوچستان تحت تأثیر سیل بی خانمان شده اند یا خانه خود را از دست داده اند یا در محاصره آب قرار گرفته اند. 

معاون وزیر بهداشت گفت: امدادرسانی به سیل زدگان ادامه دارد اما خود امدادگران و نیروهای بهداشتی هم تحت تاثیر اخبار ناخوشایند اخیر ناراحت و متاثر هستند.

رئیسی افزود: اگر چه به جز سیستان و بلوچستان استانهای دیگری مثل کرمان و هرمزگان نیز درگیر سیل هستند اما حجم آب در مناطقی از جمله ایرانشهر و روستاهای اطراف آن خیلی بیشتر است و به همین علت تیم های بهداشتی در این مناطق بیشتر فعال شده اند. در هرمزگان چون محاصره آب را نداشتیم امدادرسانی بهتر انجام می شد.

وی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره احتمال بروز بیماری های واگیر در مناطق سیل زده گفت: هنوز موردی از بیماری های واگیر از جمله مالاریا و وبا در این مناطق گزارش نشده است. ممکن است در برخی افراد مواردی از استفراغ یا اسهال دیده شود اما اپیدمی خاصی نداریم. بیشتر این بیماری ها با گرم شدن هوا ممکن است گسترش پیدا کنند. نگرانی کنونی بیشتر از بیماری های تنفسی و آنفلوانزاست و بعد از آن پیشگیری از بیماری های انگلی، روده ای و گوارشی ناشی از عفونت لاشه حیوانات است. حیوان گزیدگی شامل مار و عقرب گزیدگی نیز در فصول سرد سال بسیار کم است و فعلا موارد چندانی از حیوان گزیدنی نداریم.

معاون وزیر بهداشت گفت: با گرم شدن هوا خطر بیماری های عفونی از جمله مالاریا و حیوان گزیدگی در مناطق سیل زده بیشتر می شود. اما اکنون هیچ اپیدمی خاصی از بیماری های عفونی در مناطق سیل زده وجود ندارد و نظارت بر سلامت آب با دقت انجام می شود.

وی گفت: متاسفانه مدیریت به سبک مدیریت آتش نشانی در کشور باعث شده که هیچ آمادگی قبل از حوادث وجود نداشته باشد. در مورد حوادث طبیعی مانند آتش نشانی صبر می کنیم تا در یک جا حادثه ای رخ دهد بعد به سرعت برای امدادرسانی وارد عمل می شویم در حالی که از هم اکنون می دانیم با چند ۱۰ میلی متر بارندگی مثلا در خوزستان باز هم ماجرای سیل و فاضلاب و گرفتاری مردم تکرار می شود.

سیل و زلزله در ایران حوادث مترقبه است

رئیسی افزود: سیل و زلزله در ایران دیگر حوادث غیر مترقبه نیست بلکه مترقبه است اما بدون آمادگی و تقویت زیرساختها با مدیریت آتش نشانی صبر می کنیم تا حادثه رخ دهد و بعد به سرعت به فکر امدادرسانی می افتیم.

وی افزود: زیرساختهای کشور واقعا مشکل دارد اینکه سیل یا زلزله در کشور رخ می دهد در ایران حادثه غیر مترقبه نیست. در خیلی مناطق کشور که خشک هستند و در حالت عادی میزان بارندگی زیر ۱۰۰ میلی متر در سال است وقتی یکباره ۷۰ میلی متر یا ۸۰ میلی متر باران می بارد و خداوند رحمت خودش را نازل می کند، یکباره حجم آب بالا می آید. متاسفانه در بسیاری از مناطق کشور اصول شهرسازی رعایت شده و همچنان شاهد ساخت و ساز در حریم رودخانه ها هستیم، نوسازی و بازسازی ساختمانها مورد غفلت قرار می گیرد و مساله مهار آبهای سطحی در کشور به درستی انجام نمی شود.

معاون وزیر بهداشت گفت: هر جایی ممکن است بارندگی رخ دهد، اکنون در سطح کشور خیلی از استانها پر باران است اما اتفاقی نمی افتد اما در یک استان که دچار کم آبی است با یک چند ساعت باران دچار بحران می شویم. مثلا در استان خوزستان، لرستان، گلستان واقعا بعد سیل از سیل نوروز چه اقدامی انجام داده ایم. از سیل گذشته چه تجربه ای گرفتیم. چه کاری کرده ایم.

مشکل فاضلاب خوزستان حل نشد

رئیسی افزود: مشکل اصلی خوزستان فاضلاب است و بارها گفته شده اما برای این مشکل قدیمی چه کاری انجام داده ایم. دوباره باران می بارد و دوباره فاضلاب وارد شهر وارد خانه های مردم می شود. به این نوع مدیریت می گویند مدیریت آتش نشانی، یعنی صبر می کنیم جایی آتش بگیرد بعد به سرعت برویم خاموش کنیم و می گوییم چرا دیر رسید یا زود رسید. باید کاری کنیم که جایی آتش نگیرد.

وی افزود: اصول مدیریت بحران و پیشگیری از بحرانها و کاهش خسارات قبل از حادثه در دنیا یک علم است و اقدامات پیشگیرانه مشخص است. همیشه گفته ایم پیشگیری بهتر از درمان است. اکنون دیگر سیل و زلزله در ایران حوادث غیرمترقبه نیست. اینها حوادث مترقبه است، مدام رخ می دهد و ما باید آمادگی داشته باشیم. سازمانهای متعددی هم برای پیشگیری از بحرانها تشکیل شده است اما اقدام موثری انجام نمی دهند.

47231 کد خبر 1342175

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سیل استان سیستان و بلوچستان وزارت بهداشت سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۷۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان

بتول شهرکی  گفت: این طرح ها که در زمینه های صنعت، معدن، کشاورزی، شیلات و میراث فرهنگی و گردشگری بود اشتغالزایی ۶ هزار و ۲۸۲ نفر را به همراه داشت.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی سیستان و بلوچستان افزود: این استان به دلیل استقرار در کنار آبهای آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز، برخورداری از یک‌هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز خاکی با کشورهای پاکستان و افغانستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز ساحلی در کنار دریای عمان، نزدیکی مناطق ساحلی استان با کشورهای حوزه خلیج فارس، دریای عمان و شبه قاره هند از موقعیت جغرافیایی ویژه و مناسبی برای تجارت برخوردار است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: وجود ۲ بندر مهم کشتیرانی «شهید بهشتی و شهید کلانتری» در چابهار که با برنامه‌های توسعه دولت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی ظرفیت تخلیه آن تا هشت و نیم میلیون تن افزایش یافته امکان پهلوگیری کشتی‌های بزرگ برای آن فراهم شده از دیگر ظرفیت‌های مهم این استان در حوزه اقتصادی است.
وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک خاص خود قابلیت استقرار صنایع نیروگاهی از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر بادی و خورشیدی را دارد.
شهرکی افزود: با وجود ظرفیت های فراوان سیستان و بلوچستان در زمینه انرژی‌های نو این استان می‌تواند بستر مناسبی در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کند به طوریکه سرمایه گذاری در این بخش با توجه به نیاز کشورهای افغانستان و پاکستان به واردات برق از ایران سوددهی فراوان را برای فعالان اقتصادی به دنبال دارد.
وی وجود حداقل پنج فرودگاه فعال در سیستان و بلوچستان، اتصال استان و مرز پاکستان به شبکه راه آهن سراسری کشور و خط آهن در دست ساخت چابهار- میلک- سرخس به عنوان کریدور شمال و جنوب و راه‌اندازی خط کشتیرانی چابهار - مسقط برای حمل بار و مسافر و امکان توسعه خطوط کشتیرانی را از دیگر ظرفیت‌های این استان در حوزه زیربنایی عنوان کرد.

سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک خاص خود قابلیت استقرار صنایع نیروگاهی از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر بادی و خورشیدی را داردمدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همچنین شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی، این استان را یکی از مستعدترین نقاط کشاورزی کشور تبدیل کرده به طوریکه در تمامی فصول سال امکان کشت و تولید انواع محصولات در آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان بهترین فرصت برای توسعه بخش کشاورزی است، افزود: این استان به دلیل دسترسی به بازارهای افغانستان، پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بی‌نظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصت‌های شغلی جدید برای استان و کشور داراست.
شهرکی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بی‌نظیر است بطوریکه تنها نقطه در کشور است که می‌تواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل می‌شود کمک کند.

وی دارا بودن سهم ۳۶ درصدی صید آبهای جنوب کشور، ۳۱ درصد صید کل کشور، ۲۰ درصد کل تولید آبزیان کشور(صید و آبزی پروری)، رتبه دوم صید در اقیانوس هند و تامین کننده بیش از ۷۰ درصد تن ماهیان کشور، وجود ۱۱ اسکله صیادی و جایگاه تخلیه صید در جنوب استان، بیش‌از ۲ هزار و ۴۰۰ شناور اعم از قایق و لنج و بیش از ۲۵ هزار نفر صیاد، اراضی و اقلیم مناسب در سواحل جنوبی برای توسعه فعالیت‌های شیلاتی و صیادی، امکان اجرای طرح های نوین شیلاتی از قبیل پرورش ماهی در قفس و پرورش متراکم و نیمه متراکم انواع آبزیان و وجود ۶ شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی فعال را از مهمترین ظرفیت‌های بخش کشاورزی این استان عنوان کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بیش‌از ۱۰۰ واحد کارخانه‌های کنسرو سازی، عمل آوری و بسته بندی ماهی و میگو، واحد سردخانه و انجماد، واحد یخسازی، واحد شناورسازی، اقلیم بسیار مناسب و وجود بیش‌از ۴۲ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو و همچنین اقلیم مناسب پرورش انواع آبزیان از جمله صدف دریایی، جلبک‌های دریایی، خیار دریایی، کروکودیل و سایر آبزیان را از دیگر ظرفیت های بخش کشاورزی این استان ذکر کرد.

وی با اشاره به ظرفیت های معدنی سیستان و بلوچستان گفت: این استان یکی از استان‌های بزرگ معدنی کشور محسوب می‌شود به‌طوریکه از ۶۰ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۲۸ نوع آن به‌طور قطع و در شرایط کنونی وجود دارد.

شهرکی افزود: با توجه به وجود ظرفیت های فراوان برای رونق اقتصادی منطقه تسهیل‌گری در انجام امور سرمایه‌گذاری از مهمترین اولویت ها در این استان است.

 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • نجات ۴۳ هزار زن باردار در مناطق درگیر سیل بلوچستان
  • رفع تنش آب درجنوب سیستان وبلوچستان به مدت چهارسال
  • کمبود آب این استان بزرگ و کم آب تا ۴ سال آینده رفع می‌شود
  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • وعده سخنگوی صنعت آب برای سیستان و بلوچستان/سدها لبریز شدند
  • کمبود آب بلوچستان تا ۴ سال آینده رفع می شود
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است