Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر جهاد کشاورزی درگز گفت: به دلیل عوامل قهری و حوادث غیر مترقبه‌ای که از ابتدای سال زراعی جاری با آن‌ها مواجه بودیم تولید گندم در این شهرستان که یکی از قطب‌های تولید کننده گندم استان محسوب می‌شود با کاهش ۱۱ هزار تنی مواجه شد.

به گزارش قدس آنلاین،   مهدی خالقی عنوان کرد: هر چند سال گذشته ۳۷هزار و۶۰۰ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان را خرید کردیم، اما از ابتدای سال جاری تا کنون ۲۶ هزار تن خرید شده است، به دلیل خسارت‌هایی که وارد شده است، حدود ۱۱  هزار تن نسبت به سال قبل کاهش خرید گندم داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در مجموع امسال به ۱۳هزار و ۶۰۰ هکتار سطح زیر کشت گندم دیم، ۸۰۰۰ هکتار سطح زیر کشت گندم آبی و ۶۰۰۰ هکتار سطح زیر کشت گندم جو و آبی خسارت وارد شده است، فقط ۲۰۰ میلیارد ریال خسارت‌ها مربوط به محصولات غلات (گندم) بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی درگز افزود: با توجه به اینکه کشاورزی بیشترین نقش را در تأمین امنیت غذایی کشور بر عهده دارد، می‌طلبد توجه بیشتری به این بخش شود.

بخش کشاورزی درگز با حوادث غیر مترقبه دست‌ و پنجه نرم می‌کند

مدیر جهاد کشاورزی درگز در ادامه گفت: به دلیل نوع اقلیمی که شهرستان درگز دارد بخش کشاورزی با عوامل قهری و حوادث غیر مترقبه همچنان دست‌ و پنجه نرم می‌کند، به‌ طوری که از ابتدای سال جاری تا کنون طی چهار مرحله به محصولات کشاورزی شهرستان خسارت‌های بسیاری وارد شده است.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال زراعی جاری تا کنون ۴۹۰ میلیون ریال خسارت به بخش کشاورزی شهرستان درگز وارد شده است، مطرح کرد: مزارع گندم و جو دیم بخش کشاورزی شهرستان درگز در سال زراعی ۹۸ - ۹۹ به دلیل تأخیر و پراکندگی نامناسب بارندگی‌ها با تنش خشکی مواجه شدند که منجر به کاهش تعداد پنجه و کاهش تراکم بوته در مزارع شد.

خالقی تصریح کرد: در ۲۰ فروردین‌ ماه سال جاری ۱۶۰۰ هکتار از مزارع شهرستان درگز تحت تأثیر باران‌های سیل‌آسا و سیل قرار گرفت و خسارت ۲۵ تا ۵۰ درصدی به مزارع وارد شد، همچنین اواخر فروردین‌ ماه نیز به دلیل بارش برف و افت دمای زیر صفر درجه به ۷۰۰ هکتار از مزارع غلات و ۱۰۰۰ هکتار از باغات گردو و سیب خسارت جدی وارد شد به‌ گونه‌ای که باغات گردو در منطقه میانکوه شهرستان به‌ طور کامل خسارت دیدند.

بر اثر عوامل قهری و حوادث غیر مترقبه تمامی باغات گردوی درگز از بین رفتند

مدیر جهاد کشاورزی درگز، اظهار کرد: اواخر اردیبهشت‌ ماه هم به جهت افزایش نا متعارف دما که به بیش از ۴۲ درجه سانتی‌گراد رسید و مصادف با مرحله حساس رشدی شیری و خمیری مزارع بود منجر به خسارت ۳۰ تا ۴۰ درصدی تنش گرما در مزارع شد.

وی گفت: در ادامه خسارت‌های وارد شده در نهم مرداد ماه سال جاری نیز سیل و باران‌های سیل‌آسا به ۸۰۰ هکتار از مزارع، ۹۶۰ هکتار از باغات، ۱۲۰ کلنی زنبور عسل، ۶ رشته قنات و ۶۲ واحد دامداری خسارت وارد نمود و همچنین ۱۵۰ رأس دام سبک نیز تلف شدند.

مدیر جهاد کشاورزی درگز بیان کرد: در مجموع ۲۵۰۰ هکتار سطح باغات هستند که شامل ۱۵۰۰ هکتار باغات سیب و ۲۰۰ هکتار باغات گردو و دیگر محصولات می‌شوند، متأسفانه بر اثر عوامل قهری و حوادث غیر مترقبه که از ابتدای سال جاری داشتیم تمامی باغات گردوی شهرستان از بین رفتند و ۳۰ تا ۴۰ درصد خسارت به باغات سیب وارد شد.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کاهش تولید گندم ابتدای سال شهرستان درگز وارد شده بخش کشاورزی هکتار سطح سال جاری وارد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۲۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۴۰ هکتار از باغات چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شدند

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری با بیان این که باغات بادام، زردآلو و گردوی استان دچار سرمازدگی شدند، گفت: ۶۴۰ هکتار از باغات بادام استان بین ۱۵ تا ۲۰ درصد دچار خسارت سرمازدگی شدند.

فرشید شبانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: در سال جاری سرمازدگی ۳۸ میلیارد و ۳۶۷ میلیون تومان در سطح دو هزار و ۳۹ هکتار به بخش کشاورزی استان خسارت وارد کرده است.

وی افزود: کمترین خسارت مربوط به شهرستان بروجن با پنج درصد سرمازدگی به مزارع کلزا و بیشترین خسارت مربوط به شهرستان کوهرنگ با ۳۵ درصد سرمازدگی به مزارع گندم بوده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری با بیان اینکه باغات بادام، زردآلو و گردو استان دچار سرمازدگی شدند، تصریح کرد: ۶۴۰ هکتار از باغات بادام استان بین ۱۵ تا ۲۰ درصد دچار خسارت سرمازدگی شدند که این باغات مربوط به شهرستان‌های اردل، بن، سامان، فارسان و شهرکرد است.

شبانی تاکید کرد: بیشترین سطح خسارت مربوط به باغات بادام شهرستان سامان بوده است، اضافه کرد: تاکنون سرمازدگی ۲۸ میلیارد ۵۲۶ میلیون تومان به باغات استان خسارت وارد کرده است که درصد خسارت وارد شده بر محصولات کمتر از سال گذشته بوده است.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته دو موج سرمازدگی رخ داد، اما در سال‌زراعی جاری یک موج سرمازدگی در اواخر اسفند اتفاق افتاد که درختان زودگل دچار خسارات شدند.

کد خبر 751321

دیگر خبرها

  • ۶۴۰ هکتار از باغات چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شدند
  • بارش تگرگ به باغات و مزارع شهرستان پاوه خسارت وارد کرد
  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • خسارت ۳۹۰ میلیاردی سیل به باغات خراسان شمالی
  • خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی
  • خسارت سیل و تگرگ به مزارع کازرون
  • سیل و تگرگ، جان مزارع کازرون را گرفت + تصاویر
  • بیش از ۱۴۰ هزار هکتار از مزارع خوزستان خسارت دید
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند